ANNONS

Krismöte efter kaoset i kollektivtrafiken

Det var stopp på gröna linjen under torsdagen. Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.
Det var stopp på gröna linjen under torsdagen. Kristoffer Tamsons (M), trafikregionråd.
Efter kaosveckan i kollektivtrafiken har trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) i dag suttit i krismöte med SL och trafikförvaltningen för att arbeta fram en plan för att det inte ska hända igen.
– Jag ser väldigt allvarligt på detta. Det har varit en riktig eländesvecka, säger han till Dagens Nyheter.
ANNONS

Mitt i har under veckan rapporterat om omfattande störningar i kollektivtrafiken som har avlöst varandra. Har det inte varit snöfall eller isiga vägar som har ställt till det för bussar, lokalbanor och pendeltåg så har det varit personalbrist eller underhållsfel i tunnelbanan.

Så sent som i dag stod tunnelbanans gröna linje still fram till klockan 12 och bussarna i innerstan behövde omplaceras för att täcka upp med 50 ersättningsbussar för stoppet i tunnelbanan.

 

Efter alla störningar i kollektivtrafiken höll trafikkontorets ledning under torsdagen ett krismöte med ansvarig politiker trafikregionrådet Kristoffer Tamsons (M) och SL:s vd Caroline Ottosson, rapporterar DN.

En åtgärdsplan har tagits fram

Nu har en åtgärdsplan för att liknande situationer inte ska uppstå igen tagits fram. I den finns bland annat utökade resurser till underhåll, bättre krisberedskap och bättre information.

– Förtroendet för SL har skadats. Vi har skjutit till 276 miljoner kronor till underhåll för SL jämfört med i fjol. Vi ska minimera risken för att sådant här händer igen, säger Kristoffer Tamsons till DN.

ANNONS

På frågan huruvida drabbade resenärer kan vänta sig någon kompensation svarar han:

– Den bästa kompensation som finns är att vi står på tårna och inte går hem från jobbet förrän alla problem är åtgärdade.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.