Krismöte om Rinkeby folkets hus framtid

Rinkeby folkets hus har svårigheter att få ekonomin att gå ihop. Under torsdagen håller föreningen ett krismöte om framtiden och har bjudit in Rinkebyborna att komma med förslag.
Rinkeby folkets hus har svårigheter att få ekonomin att gå ihop. Under torsdagen håller föreningen ett krismöte om framtiden och har bjudit in Rinkebyborna att komma med förslag.
Ikväll hålls ett krismöte om Rinkeby folkets hus framtid.

Föreningen Rinkeby Folkets Hus har länge haft stora ekonomiska svårigheter. Styrelsen har gjort stora besparingar och arbetat mycket ideellt för att försöka utveckla verksamheten. Trots detta fortsätter inkomsterna att vara lägre än utgifterna.

Läget är allvarligt om vi inte lyckas hitta en långsiktig lösning kan vi i värsta fall tvingas att lägga ner, säger Massood Mafan, vice ordförande i föreningen.

Därför har de ikväll bjudit in medlemsföreningar och Rinkebyborna.  En förhoppning med kvällens möte är att hitta en långsiktig strategi för att driva verksamheten.

Sedan 2010 har föreningen inte haft någon verksamhetschef eftersom att ekonomi inte räckt till. 

– Vårt kulturanslag går direkt till att betala hyran sen finns knappt några pengar över till att bedriva verksamhet i huset.

Föreningen har också gamla skulder som tynger verksamheten.

Den delen av fastigheten som Rinkeby folkets hus hyr av fastighetskontoret används idag av ett 20 -tal föreningar, som bland andra håller på med läxläsning, och som kan komma att påverkas av en eventuell nedläggning av föreningen. 

– Vi hoppas att kvällens möte ska hjälpa oss att tillsammans komma med förslag på vilka åtgärder och vilken verksamhet vi vill ha i Folkets hus.

I huset finns också bland andra biblioteket och Familjehuset. De påverkas inte av föreningen Rinkeby Folkets hus nuvarande situation.