Krisstöd efter olycka vid Tibble station

Olycka Tibble station Patrik Forshage utbildningschef Täby kommun
Patrik Forshage är utbildningschef på Täby kommun.
En ungdom blev på torsdagseftermiddagen påkörd av ett tåg på Roslagsbanan vid Tibble station.

Det var vid 13.30-tiden som det först rapporterades om att trafiken på Roslagsbanan stod still. En ung person ska då ha blivit påkörd av ett tåg vid Tibble station. Personen har först till sjukhus.

– Det vi vet är att det har varit en olycka och att en ung person har blivit påkörd av Roslagsbanan vid Tibble station, säger Patrik Forshage, utbildningschef på Täby kommun.

Vid tiden för olyckan befann sig mycket människor på platsen. En anledning var att de kommunala skolorna haft halvdag och eleverna därför var lediga på eftermiddagen.

– Det fanns många ungdomar runtomkring och blir man vittne till en sådan här situation behöver man prata om det, säger Patrik Forshage.

Täby kommun erbjuder därför krisstöd för berörda. Elever eller vårdnadshavare till elever vid skolorna Näsbydal, Åva gymnasium eller Tibble gymnasium kan vända sig till respektive skola.

Kommunens krisstöd (Posom) finns också på plats vid Tibble kyrka. Du som känner oro kan också ringa 08-555 590 00 för stöd.

– Där finns det möjlighet att få samtala med en psykolog, diakon, präster eller sköterskor. Samma stöd kommer att finnas på de här skolorna, säger Patrik Forshage.

Skolorna kommer att hålla öppet i morgon fredag och även då kommer det att finnas extra stöd där.

– Framförallt är det viktigt för skolorna som ligger i närområdet och där kommer det att finnas ett särskilt stöd i form av en förstärkt elevhälsa, säger Patrik Forshage.