ANNONS

Kristi brud möter Karl XII på udda konstutställning

Gert Fylking berättar anekdoter.
Gert Fylking berättar anekdoter.
Se målningar av Kristi brud, läs Karl XII:s gamla telefonklotter eller möt Anne Franks reinkarnation.

Eller varför inte stadsvandra i Christer Petters­sons fotspår tillsammans med Gert Fylking.

Utställningen ”Restaurering av inre rum” på Charlottenburgs gård får sägas ha ett rejält udda utbud.
ANNONS

På utställningen som pågår till den 7 september kan man även bland mycket annat möta Solnas Leonardo da Vinci och se konst från det mytomspunna Edelweissförbundets lokaler.

Enligt arrangören Mikael Goralski är utställarna en salig blandning av ”religiösa fanatiker eller folk som har det som stilgrepp”.

En av de mest kända konstnärerna som deltar är Karin Mamma Andersson.

– Hon har med en installation, ett helt unikt verk som hon skapat för den här utställningen och som visas för första gången, berättar han.

Även Åsa Waldau, mer känd som Kristi brud från Knutby, är med.

– Hon deltar med två väldigt fina målningar som kan sägas vara en flickrumsvariant av Strindberg. Hon kommer ganska nära faktiskt.

På utställningen finns också något så kuriöst som originalanteckningar från seanser där människor tagit kontakt med Karl XII, och den gamle krigarkungens eget ­”telefonklotter”.

Även Christer Petterssons boots visas upp.

Ett stenkast från Charlottenburgs gård ligger nämligen Östervägen 18, huset där Christer Pettersson växte upp. Den 4 september tar Gert Fylking med dem som vill på en vandring i hans fotspår.

ANNONS

– Min tanke är att visa lite av Christer Petterssons göranden och låtanden. Berätta anekdoter om honom. Folk är väldigt nyfikna, säger Gert Fylking.