Kristina släckte kabelbranden i Mörby Centrum

Kristina Sundquist släckte branden i Mörby Centrum.
Kristina Sundquist släckte branden i Mörby Centrum.
Den elkabelbrand i en kundvagn som Mitt i tidigare skrev om släcktes av Danderydsbon Kristina Sundquist. Här berättar hon själv om hjälteinsatsen.

Under torsdagskvällen brann det i en kundvagn i Mörby Centrum. Tack vare Kristina Sundquist från Danderyd kunde elden släckas innan det blev farligt för allmänheten. Så här säger hon om själv om händelsen.

– Jag hade varit inne i centrum och kom ut på parkeringen. Då såg jag att det sprang runt tre ungdomar på andra våningsplan och tyckte att det luktade rök. När jag gick ner i garaget såg jag att det vällde ut rök. Inne i ett hörn stod det en kundvagn, i den låg en förlängningssladd som brann, säger Kristina Sundquist till Mitt i.

Kristina ansåg att det inte var någon brandrisk men kunde inte lämna garaget utan att agera. Hon hade inte en tanke på sin egen säkerhet.

– Det var egentligen inte så dramatiskt och antagligen hade branden släckts av sig själv men en brand lämnar man bara inte.

Hon ringde 112 där de bad henne att hämta lite vatten och hälla på elden eller om hon kunde stampa på elden.

– Jag upplevde det som lite lustigt. Det brann ju i kundvagnen så jag kunde inte stampa på den och något vatten fanns det inte att få tag på i garaget.

Jag var bara mån av att få det att sluta brinna

Kristina välte till slut ner kundvagnen så att kabeln ramlade ur på marken och hon kunde stampa på den. Larmcentralen ringde till en väktarpatrull som kom till platsen.

– Väktarna frågade om jag hade signalement på ungdomarna men jag var bara mån av att få det att sluta brinna så jag tänkte inte så mycket på det. De sa till mig att de skulle kika runt lite och att det har varit lite problem med ungdomar på sistone.

Tror inte att de ville skada

Trots att Kristina misstänker att ungdomarna hon såg springa låg bakom branden i kundvagnen tror hon inte att de var ute efter att skada.

– Det var idiotiskt gjort men jag tänker inte att någon var ute efter att skada, då hade de nog placerat kabeln annorlunda, säger hon.

Denna historia fick ett lyckligt slut tack vare Kristinas hjälteinsats.