ANNONS

Kristineberg kan slippa flygbuller från Bromma tidigare än väntat

Regeringens nya besked är ytterligare en röst för en tidigare avveckling av Bromma flygplats.
Regeringens nya besked är ytterligare en röst för en tidigare avveckling av Bromma flygplats.
Kristinebergsborna kan bli kvitt flygbullret snabbare än man tidigare trott.
Regeringen vill lägga ner Bromma flygplats och nu öppnar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) för att göra det i förtid, rapporterar Dagens Industri.
ANNONS

Som Lokaltidningen Mitt i har berättat tidigare har Kristineberg länge varit drabbat av buller från Bromma flygplats. Men den saken bli ur världen snabbare än väntat.

Socialdemokraterna i Stockholms stad har tidigare krävt att avvecklingen av Bromma flygplats ska snabbas på. Nu öppnar partiet även på riksnivå för en avveckling innan avtalet löper ut år 2038.

– Jag tycker att Bromma ska läggas ned och jag utesluter inte heller att det kan ske tidigare än 2038, sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S),  till Dagens Industri igår.

Jacob Wallenberg: ”Lägg ner Bromma flygplats”

Oeniga om utbyggnad på Arlanda

En sak som regeringspartierna varit oeniga om är frågan om en ny landningsbana på Arlanda.

Miljöpartiet har velat lägga ner Bromma utan att bygga ut Arlanda, medan Socialdemokraterna har menat att en utbyggnad är nödvändig om Bromma flygplats ska läggas ner.

– Jag tror att det är en förutsättning för att klara en nedläggning av Bromma och se till så att det finns plats för inrikesflyget. Det kommer vara helt avgörande, säger Tomas Eneroth till Dagens Industri.

Det är en förutsättning för att klara en nedläggning av Bromma och se till så att det finns plats för inrikesflyget

ANNONS

Tomas Eneroth (S)