ANNONS

Kritik mot att låta flytbryggor ta stryk av isen

Kjell Sjöberg tycker att kommunen borde ta bättre hand om bryggorna vid Stendalsbadet i Tullinge.
Kjell Sjöberg tycker att kommunen borde ta bättre hand om bryggorna vid Stendalsbadet i Tullinge.
Skador på bryggorna vid Stendalsbadet i Tullinge till följd av att de legat i vattnet över vintern har återigen fått Kjell Sjöberg att reagera.
ANNONS

Kjell Sjöberg berättar att isens tryck har skadat bryggorna.

– Det är aluminiumramar med flytblock i plast. Visst tål de kyla, men bara om de ligger på land.

Förra året gjorde han en felanmälan till kommunen om hur bryggorna sköts. Nu har han gjort det igen, eftersom han är rädd att någon ska skada sig på bryggorna.

Rekommendationen är att ta upp bryggorna vintertid, berättar Bo Jansson som arbetar med försäljning på Float-Tech Sweden AB som levererat bryggorna.

– När man går utmed stränder ser man att stolpar och så är vinda, det är isen. Bryggan tar sällan skada, det är stolparna som tar stryk, säger han.

Roger Vintemar, chef för idrott- och anläggning inom kommunen som ansvarar för bryggorna, berättar att kommunen varit ut och tittat på bryggorna och inte anser att de är trasiga. Han menar att det även skulle innebära slitage att ta upp dem på land.

– Det är klart att de behöver göras i ordning inför badsäsongen men så är det med allt, vårstädning och fixande och trixande. Men det är inte så att de är sönder i någon större utsträckning, det är normalt att de görs i ordning inför sommaren.

Roger Vintemar berättar att kommunen för en löpande dialog med Floattech och beställer reservdelar från dem. Kommunen har fler bryggor från företaget på sina badplatser i Botkyrka och de kommer nu att besiktas och kontrolleras inför den kommande badsäsongen.

– Spännande att se vad som sägs vid besiktningen, säger Kjell Sjöberg.

ANNONS

Till 15 maj ska allt vara åtgärdat.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.