Kritik mot Signalistens förmedling

Lägenheterna ligger på Västra vägen.
Lägenheterna ligger på Västra vägen.
Signalisten borde ha öronmärkt de 39 nya lägenheterna på Västra vägen för unga. Utsikterna för en ungdom att få en lägenhet via bostadsförmedlingen är mikroskopiska, menar läsare.

Innan jul skrev Lokaltidningen Mitt i om att Signalisten ombildar 39 företagsbostäder på Västra vägen till vanliga hyresrätter. Lägenheterna, som upplåts med förstahandskontrakt, är ”små och yteffektiva och lämpar sig kanske främst för ungdomar”, sa Signalistens vd Catarina Johansson Nyman då.

Men nu får bostadsstiftelsen kritik av flera läsare för att man inte öronmärkt lägenheterna för ungdomar.

”Nu ligger lägenheterna ute på bostadsförmedlingen men ingen är riktad som ungdomslägenhet eller som förtur för Solnaungdomar”, skriver en av dem.

Han har själv två hemmaboende söner på 20 och 22 år.

”Ingen ungdom har möjlighet att få en lägenhet med tanke på den allmänna kötiden och inkomstkravet då många ungdomar i dag ofta studerar. Som jag ser det så är utsikterna mikroskopiska för en ungdom under 27 år att få ett hyreskontrakt i Solna i dag”, avslutar han.

Catarina Johansson Nyman håller inte med.

– Alla lägenheter under 35 kvadrat går automatiskt till ungdomar, de här är större än det och går till den vanliga kön. Men ungdomar kan även få lägenheter via den. Ser man till alla vanliga hyresrätter som vi lägger ut på marknaden, gick 35 procent förra året till ungdomar från Solna, säger hon.