Kritik mot skolor i park får mothugg

Artikeln om Långbro park har väckt känslor. De grannar som i förra veckan gick ut och klagade på att skolorna sliter ner parken får nu mothugg av en handfull personer som hört av sig till Lokaltidningen Mitt i.

– Alla som befinner sig i parken vid olika tillfällen sliter ner, men då behöver ju parken underhållas mer. Jag blev upprörd då man bara skyller på barnen i det här fallet, säger Maria Granat, vars dotter går i en av skolorna.

Men är det okej att skolor använder en park som skolgård för över 400 skolbarn?

– Det var delvis därför vi valde skola, för områdets skull. Sedan måste ju personalen självklart ha koll så att barnen inte bryter grenar, det tycker jag också. Men man kan inte skylla allt på barnen. Många som har picknick tar inte rätt på skräpet efter sig. Vi bör alla kunna samsas i parken.

Lars Möller bor själv i parken, men har inga barn i skolorna. Han kallar kritikerna ”gnällspikar”.

– Jag tycker att det är jättefint att parken kan användas på det sätt som sker, där barn leker och stojar. Det är lite av en gåva som jag ser det, i stället för att barnen ska behöva skrubba knäna på asfalten.

Ytterligare en man som tyckt till i frågan är säker på att skolorna gärna bidrar ekonomiskt: ”Låt skolorna betala underhållet om så behövs, men låt barnen få leka.”