Efter kritik – polisen svarar med öppet hus

Polisen kompletterar stationens öppettider med medborgarträffar i höst.
Polisen kompletterar stationens öppettider med medborgarträffar i höst.
Många Lidingöbor har upprörts över att polisstationen på ön bara är bemannad några timmar i veckan.
Nu tar polisen till sig av kritiken – i höst börjar stationen med öppet hus.

Polisstationen på Lejonvägen har öppet för besök och brottsanmälningar tisdagar, onsdagar och torsdagar, totalt 17 timmar i veckan. Många Lidingöbor har tolkat det som att polisstationen alltid är stängd och att Lidingö prioriterats ned av polismyndigheten.

Men från och med i höst bjuder kommunpolis Fredrik Wallén in till öppet hus på polisstationen.

Medborgarträffar med tema

– Målsättningen är att praktiskt taget alla som bor och verkar på Lidingö ska veta att det finns möjlighet att samtala med polisen.

Planen är att polisstationen ska ha öppet hus för medborgarna ett antal gånger under hösten och att varje träff ska ha ett specifikt tema. Ämnen som kan tas upp är bland annat inbrott, hur man skyddar sig och hur polisen jobbar med det, droganvändning bland unga och känslan av otrygghet som många Lidingöbor bär på.

På plats inom drygt tio minuter efter larm

– Man har känslan av att man bor i en liten kommun, trots att närmare 50 000 invånare är en ganska stor kommun. Det krockar med att man inte kan ha lika stor koll som i riktigt små kommuner, säger Fredrik Wallén.

Lidingö tillhör polisområde Norrmalm. Enligt Fredrik Wallén är polisen på plats inom drygt tio minuter om man ringer 112.