Efter kritiken: Dramaten ställer in pjäs

Josefin Nilsson
I helgen skulle Josefin Nilsson ha fyllt 50 år.
Efter SVT-dokumentären om artisten Josefin Nilsson och den misshandel hon utsattes har kritiken mot Dramaten blossat upp.
Nu ställer kulturinstitutionen in föreställningen där den dömde skådespelaren medverkar.

Dramaten har under dagen ställt in den pjäs där den skådespelare som blev dömd för 20 år sedan för misshandel av artisten Josefin Nilsson. Det var Dagens Nyheter först med att rapportera.

Under dagen har möjligheten att köpa biljetter till pjäsen tagits bort från Dramatens sajt.

– Det var bara två föreställningar kvar, 9:e och 10:e april, men för alla inblandades bästa har vi valt att ställa in, säger Lena Törner som är presschef på Dramaten.

Kritik efter SVT-dokumentär

Kritiken mot Dramaten blossade upp när SVT la upp en dokumentären ”Älska mig för den jag är”,  där personer kring artisten berättar om den psykiska och fysiska misshandel hon utsattes för.

Josefin Nilsson dog 2016. I helgen skulle hon ha fyllt 50 år. Då hedrades hennes minne med en ljusmanifestation för att belysa problemen med mäns våld mot kvinnor.

Dramaten: ”Vi läser alla kommentarer”

På måndagseftermiddagen publicerade Dramaten en kommentar på sin Facebooksida då man ”tagit emot en stor mängd mejl, kommentarer och reaktioner” med anledning av SVT-dokumentären.

”Vi kan inte svara alla individuellt, men vill vara tydliga med att vi läser alla kommentarer. Vi kommer inte att gå i polemik om enskilda personer och vi kan inte heller kommentera enskilda medarbetare. På Dramaten har vi ett pågående arbete där vi ser över handlingsplaner och policys. Det är ett internt arbete som måste få pågå och som kommer att ta tid. Den diskussion som nu finns med anledning av dokumentären finns med i arbetet”, skriver Dramaten.