Kritiker och politiker i möte om tryggheten

Park på Kungsholmen.
Tryggheten i Kungsholmens parker ligger just nu högt upp på den politiska agendan.
Bienvenido Flores, som är engagerad för utsatta EU-medborgare, varnar Kungsholmens stadsdelsnämnd och Moderaterna för att bedriva häxjakt på EU-migranter.
Nu har han bjudits in till nämndens sammanträde på torsdag av Joel Laurén (M).

Det var i förra veckan som Mitt i Kungsholmen berättade om att parkarbetare tvingas bära personlarm efter incidenter om våld och hot. I en rapport från stadsdelsnämnden framgick att parkarbetarna inte längre arbetar om EU-migranter är närvarande i parken.

Detta fick Bienvenido Flores, som hjälpt många EU-migranter, att ilskna till. I ett öppet brev skrev han att han inte alls kände ingen problematiken och beskrev vinklingen som en ”mycket allvarlig företeelse”. Han varnade i brevet stadsdelsnämnden och särskilt Moderaterna för att bedriva häxjakt på EU-migranter.

Joel Laurén, gruppledare för Moderaterna, har försvarat sitt krav på att stadsdelen i detalj måste reda hur trygghetssituationen ser i parkerna på Kungsholmen. Och diskussionen lär fortsätta på nämndens sammanträde på torsdag.

Då ska frågan diskuteras och Joel Laurén har också bjudit in Bienvenido Flores att delta i ett samtal om situationen. En inbjudan Flores tackat ja till.