ANNONS

Kritiserad leverantör får nytt förtroende

x
Trots tidigare klagomål och viteshot har Fazer fått nytt förtroende att leverera skolmat.
ANNONS

Mitt i har tidigare rapporterat om allergiska barn som fått felaktig kost, plastbitar i mat och problem med små portioner. Kommunen hotade matleverantören Fazer med vite som i sin tur utlovade skärpta rutiner och bättre kontroll. Det verkar ha bitit. Nu står det klart att kommunen slutit ett nytt avtal med företaget som levererar mat till skolor, förskolor, äldreboenden och andra kommunala verksamheter.

– I och med den här upphandlingen skärper vi kraven på matens kvalitet och möjligheterna att vidta åtgärder ifall leverantören inte lever upp till avtalet. Vi har ett gott samarbete kring kvalitetsfrågorna med Fazer och vår gemensamma ambition är att barn och gamla ska erbjudas god, näringsrik mat av hög kvalitet, säger Barbro Johansson, chef för social- och omsorgskontoret, i ett pressmeddelande.

– Vi är naturligtvis glada att vi har fått förnyat förtroende från Upplands Väsby kommun. De krav som kommunen ställer på måltiderna ligger väl i linje med hur vi på Fazer arbetar. Vi är också mycket glada att kommunen nu valt att satsa på ytterligare ett tillagningskök för grundskolan vilket möjliggör att vi kan laga maten närmare eleverna, säger Morgan Christoffersson, kommersiell direktör på Fazer Food Services.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.