Kritiserade värden lovar satsningar i huset

Boende i Vårberg är arga på hyresvärd för denne missköter sina lägenheter.
Hyreshuset som sitter ihop med centrumgallerian i Vårberg.
Efter hyresgästernas hårda kritik lovar Jean Uckardas, företrädare för Fastighets AB Fjärdholmsgränd, förbättringar. Den nya ägaren ska "skapa en långsiktig plan" för en "trygg och trivsam miljö", lyder löftet.
Under våren 2019 ska sopkaoset också förhoppningsvis lösas.

Att renoveringar försenas eller inte blir av, beror ofta på hyresgästerna. Så svarar Jean Uckardas, representant för Fastighets AB Fjärdhomsgränd, på frågan om det är rimligt att behöva vänta fyra månader på att få ett fönster lagat.

I ett mejl skriver han att han inte kan kommentera ”enskilda fall” men att hyresgäster ofta glömmer bort att vara hemma när hantverkare bokats, och att jobben därför inte blir utförda.

Att ett enda sopnedkast är otillräckligt håller han med om. Fastighets AB Fjärdholmsgränd jobbar på en lösning, som förhoppningsvis är på plats våren 2019.

Husets dåliga ventilation är Jean Uckardas inte helt bekant med.  Något ovk-protokoll (protokoll över besiktning) ska inte ha överlämnats från förra fastighetsägaren Agora. ”Hela transaktionen gick väldigt snabbt”, konstaterar han.

Nu lovar han förbättringar. En långsiktig plan för fastighetens förvaltning ska skapas, liksom ”en trygg och trivsam miljö” för hyresgästerna.

Han framhåller också satsningar som görs i centrumgallerian – men Mitt i:s artikel handlar om flerbostadshuset.