ANNONS

Helldén kritisk till blockerade cykelbanor

Så här såg det ut på Hornsbergs strand i veckan.
Så här såg det ut på Hornsbergs strand i veckan.
Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) vill att trafikkontoret skärper sina rutiner för att hålla cykelbanorna fria.
Detta efter att nätverket Superlokala cyklande ombud uppmärksammat honom på en totalblockerad cykelbana på Hornsbergs strand.
ANNONS

Stora byggsäckar stoppade all cykeltrafik på Hornsbergs strand i veckan. Vad som upprörde Jon Jogensjö, representant för nätverket Superlokala cyklandeombud, ännu mer var att Trafik Stockholm, som drivs av Trafikverket och Stockholms stad gemensamt, inte ville flytta på säckarna när arga cyklister ringde in. Motiveringen var att säckarna inte låg över bilvägen.

– Det är häpnadsväckande. Det går stick i stäv med den framkomlighetsstrategi som staden har beslutat om, säger Jon Jogensjö.

Säckarna på Hornsbergs strand är bara ett exempel bland många där cykeltrafiken blockeras, menar Jon Jogensjö.

– Så här ser det ut hela tiden. Brist på förståelse och kunskap gör att framkomligheten blir dålig och det blir farligt att cykla vilket avskräcker många från att ta cykeln, säger han.

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP), som är ansvarig för stadens cykelnät, är inte nöjd med hanteringen av byggsäckarna.

– Jag har bett trafikkontoret att se över sina rutiner. Det måste vara möjligt för staden att snabbt kunna flytta på säckarna. Särskilt för barn är det livsfarligt att behöva gå ut i vägbanan med sin cykel för att komma förbi ett hinder, säger Daniel Helldén.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.