ANNONS

Tog droger – krockade med mormor och barnbarn

Bilen som kvinnan körde började brinna efter krocken.
Bilen som kvinnan körde började brinna efter krocken.
En kvinna i 38-årsåldern döms efter vansinnesfärd på E18 i Täby. Biljakten slutade med att hon krockade in i en bil i Danderyd där två barn satt tillsammans med sin mormor. Efter krocken fick polisen dra ut den 38-åriga kvinnan ur sin brinnande bil.
ANNONS

Den 25 april 2016 upptäckte två poliser en bil som körde väldigt uppseendeväckande på Bergtorpsvägen i Täby. Den vinglade och körde väldigt nära höga trottoarkanter och vid ett övergångsställe tvärnitade bilen framför ett rödljus. Bilen fortsatte sedan aggressivt i riktning mot E18 och polisen signalerade till bilen att stanna. Men kvinnan ville inte stanna utan hon trampade plattan i mattan och påbörjade en intensiv biljakt i riktning mot Stockholm.

Vansinnesfärd på motorvägen

Bilen pressade sig mellan en motorcyklist och en skåpbil i tät eftermiddagstrafik och körde sicksack mellan filerna på motorvägen – i en hastighet på omkring 150 – 160 km/h.

Biljakten fick ett drastiskt slut när kvinnan i hög hastighet till slut krockade in i en framförvarande bil i höjd med Stocksund. I bilen som den 38-åriga kvinnan träffade satt en mormor och två barnbarn. De två barnen skadades inte allvarligt, men mormorn fick smärtsamma sårskador och blåmärken av smällen.

Bilen började brinna

Den 38-åriga kvinnans bil började brinna på motorvägen och de två poliserna som följt efter i biljakten lyckades dra ut kvinnan ur bilen och skicka iväg henne i en ambulans.

Kvinnan uppger att hon inte har något minne av att hon kört ifrån polisen eller kört sicksack över filer på motorvägen. Hon minns däremot att hon varit med om en olycka och att poliserna hjälpte henne ur bilen, men att hon senare helt plötsligt vaknat upp på ett sjukhus.

Påverkad av amfetamin

Kvinnan har tidigare dömts för olovlig körning och flera fall av narkotikabrott. I vansinnesfärden från Täby var kvinnan påverkad av både amfetamin och klonazepam, vilket innebär att hon döms för grovt rattfylleri. Attunda tingsrätt resonerar också att genom sättet hon körde på gjort sig skyldigt till grov oaktsamhet och visat uppenbar likgiltighet för andra människors liv och egendom, samt grovt vållande till kroppsskada.

Den 38-åriga kvinnan döms till 6 månaders fängelse.