ANNONS

Pratade i telefon – krockade med bebis i baksätet

attunda tingsrätt
Attunda tingsrätt dömer kvinnan för vårdslöshet i trafik.
En kvinna från Täby döms för att hon krockat med sin bil i Åkersberga när hon pratade i telefon. I bilen fanns också hennes bebis men de hade båda änglavakt – de klarade sig nämligen utan en skråma.
ANNONS

I september förra året såg ett vittne hur en bil körde förbi henne på 276:an i Åkersberga. Bilen vinglade över körfälten och vittnet trodde först att bilisten var berusad.

Vittnet körde till slut upp jämsides med bilen för att se vem som satt bakom ratten. Men kvinnan bakom ratten tycktes inte reagera utan fortsatte vingla. Helt plötsligt girade bilen åt höger och körde in i en lyktstolpe.

Tvingades bromsa

Vittnet fick bromsa in för att inte få lyktstolpen på sin egen bil. Därefter gick hon ut på vägen för att se hur det gick för den andra bilisten. Kvinnan som krockade var väldigt upprörd och gick runt för att komma till baksätet.

Där satt en bebis.

Väntade i dikeskanten

Bilens ena sida hade blivit avskavd och alla rutorna var trasiga. Glassplitter hade enligt vittnet kommit i bilbarnstolen. Alla tre satt sedan i dikeskanten och väntade på att räddningstjänsten skulle komma.

Vittnet uppger i förhör att kvinnan med bebisen upprepade som ett mantra att ”jag skulle inte ha hållit i telefonen” efter krocken.

Hade änglavakt

Enligt domen från Attunda tingsrätt ska kvinnan inte ha något minne av själva krocken utan uppgett att hon fått en blackout. Enligt kvinnan hade polisen sagt efter olyckan att de hade änglavakt. De klarade sig nämligen utan en skråma.

ANNONS

Attunda tingsrätt anser att vittnets berättelse av bilfärden och det som kvinnan sagt efter krocken bevisar att kvinnan använt sin mobiltelefon och av den anledningen krockat i lyktstolpen. Hon döms för vårdslöshet i trafik med påföljden 3000 kronor.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södra Roslagen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.