Efter krocken: Stopplikt kan bli aktuellt

Det var här bilisten körde rakt in på spåret och krockade med tåget.
Det var här bilisten körde rakt in på spåret och krockade med tåget.
Spårvagnen hade precis lämnat Olovslund när bilisten körde in på spåret - och rakt in i vagnen. Nu ska Arriva se över om stopplikt bör införas i korsningen.

Det var i fredags eftermiddag som en bilist krockade med en spårvagn på Nockebybanan. Spårvagnen hade precis lämnat Olovslunds station i riktning mot Alvik. Samtidigt körde en bilist på Sigurdsvägen för att korsa spåret.

– När spårvagnen började köra in i korsningen så kom det bilen, som missade att det kom ett tåg. De krockade hörn mot hörn. Spårvagnen fick nödbromsa, säger Jenny Egeland, kommunikatör på Arriva.

Fordonen körde sakta och olyckan resulterade inte i några personskador. Trafiken påverkades i en halvtimme efter olyckan.

Även om det enligt Arriva var länge sedan en liknande olycka skedde i den aktuella korsningen ska bolaget nu titta vidare på om det krävs åtgärder för att något liknande inte ska hända igen.

– Vi ska ta upp frågan om möjligheten att få en stopplikt, säger Jenny Egeland.

I dag måste bilister lämna fri väg åt spårvagnen.

– Men skulle man ha stopplikt så skulle det bli skillnad, då skulle bilisterna behöva stanna till också. Vi utformar ett förslag och sedan har vi en dialog med berörda myndigheter, säger Jenny Egeland.