ANNONS

Krögaren Ali, 47, bjöd på fika hela kvällen

Ali Amizi.
Ali Azimi, som driver krogen El Cielo på Fleminggatan, var snabbt ute och bjöd på fika.
Terrordåd mitt i Stockholm – då valde Kungsholmskrögaren Ali Azimi, 47, att sätta ut ett bord med kaffe, tiramisu, knäckebröd och smör och bjöd alla som gick förbi. "Vi körde även hem folk och lät oroliga komma in och vänta på krogen", säger han.
ANNONS

Ali Azimi, som driver krogen El Cielo på Fleminggatan på Kungsholmen, märkte vid 15-tiden på fredagseftermiddagen att det var mer poliser och ambulanser än vanligt på Fleminggatan.

– Alla åkte mot samma håll, jag tittade i mobilen och såg att en lastbil kört på folk på Drottninggatan. Då förstod jag direkt att det var ett terrordåd. Folk kom förbi och fick låna toaletten och ladda sina mobiler, säger Ali Azimi.

Tiramisu och knäckebröd

Det kom även rykten om skjutningar på Fridhemsplan.

– Då gav vi skydd på krogen för de som ville. Folk med barnvagnar kom in. Folk var törstiga. Då tog jag ner ett bord med kaffe, lite tiramisu, knäckebröd, smör och vatten. Vi körde även hem en del som bodde i närheten. Det var det minsta vi kunde göra. Folk var väldigt oroliga, en del grät. Men vi kände att vi bidrog till lite värme mitt i allt. Bordet lät jag stå kvar till 23-24 på kvällen då vi stängde krogen.