ANNONS

Krogvakter får fängelse för misshandel

Tre ordningsvakter döms till ett års fängelse för misshandel av en gäst på en krog i Upplands Väsby.
ANNONS

Attunda tingsrätt dömer tre män för grov misshandel efter en händelse på en krog i Upplands Väsby. Männen arbetade alla på krogen som ordningsvakter och är boende i Upplands Väsby, Märsta och Järfälla.

Mannen som ska ha utsatts för misshandeln var en gäst på krogen, boende i Väsby. Enligt mannen ska en av ordningsvakterna ha sagt åt honom att lämna stället eftersom att han var för berusad. De gick ut till en avsats vid en trapp som ledde till serveringen. Där stod en annan vakt.

Där ska mannen ha ifrågasatt varför han blev utslängd. Efter en diskussion under några minuter ska den ena vakten ha tagit ett hårt grepp i hans arm varvid mannen tog tag i den andra vakten för att inte tappa balansen, enligt mannens vittnesmål.

Därefter ska den första vakten ha knuffat honom nerför trappan, enligt mannen. Eftersom mannen höll i den andra vakten föll han också. När mannen låg på marken blev han attackerad med knytnävsslag mot ansiktet och sparkar mot kroppen, av vakten som föll ned för trappan och de andra två som anslöt sig.

Mannen ska ha fått blåmärken, svullnad och sår i ansiktet och sår över kroppen. Efter händelsen ska han inte ha kunnat arbeta på två veckor till följd av skadorna. Händelsen ska ha inträffat i oktober 2015 i centrala Väsby.

De tre vakternas vittnesmål går isär och vid förhandlingar i tingsrätten har vakten som bor i Märsta uppgett att han ljugit i tidigare förhör för att skydda sina kamrater. Tingsrätten har gjort bedömningen att den misshandlade mannens berättelse är trovärdig och den styrks av berättelser från fyra andra vittnen.

Enligt domen är det klarlagt att de tre männen har agerat tillsammans och i samförstånd.

De tre vakterna döms till ministraffet för grov misshandel vilket innebär ett års fängelse. Detta eftersom de inte kommer kunna arbeta som ordningsvakter i och med den fällande domen. De ska var och en betala 26 600 kronor i skadestånd till mannen för kränkning, skador, men samt sjukhuskostnader och förlorad inkomst.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.