Kronofogden säljer Bandidos klubblokal

Bandidos klubblokal på Häradsvägen.
Bandidos klubblokal på Häradsvägen.
Nu ska Bandidos klubblokal i Snättringe säljas av Kronofogden.

I dag är det visning för den som är intresserad av att köpa den 227 kvadratmeter stora villan.

Man kan tänka sig att grannarna känner en viss lättnad när Kronofogden nu genomför planerna på att sälja villan på Häradsvägen 102. Allt sedan mc-gänget Bandidos logotyp dök upp utanför huset i januari har det varit oroligt i området.

Flera uppmärksammade fester har hållits av klubbmedlemmarna i villan, med tillhörande poliskontroller. Den senaste, och förmodligen sista, hölls i slutet av mars. När polisen slog till fanns drygt 80 gäster från hela Europa i huset. Fyra personer greps misstänkta för brott och bland annat narkotika beslagtogs.

Huset som nu ska säljas har varit utannonserat tidigare, men då betalades de aktuella skulderna och försäljningen ställdes in.

Att fastigheten har anknytning till Bandidos innebär inte några särskilda arrangemang för försäljarna.

– Vi hanterar den här försäljningen som alla andra, säger Jacob von Matérn, chef för Kronofogdens försäljningsteam i Stockholm.

Hur många bud som kommer att läggas vid auktionen, som hålls den 24 april, är omöjligt att säga.

– Det kan bero på hur många som kommer till visningen. Vi hoppas naturligtvis att många är intresserade av att köpa, säger Jacob von Matérn.

Huset är byggt 1969 och består av 227 kvadratmeter boyta och därtill 84 kvadratmeter biyta. Tomten är på 1 199 kvadratmeter och kan innebära en intressant utmaning för den trädgårdsintresserade.

Värderingen, som gjordes i september förra året, sätter marknadsvärdet på fastigheten till 4,75 miljoner kronor.

Taxeringsvärdet är 3,4 miljoner kronor, men huset är belånat för 4,8 miljoner. I augusti förra året utmättes det för en skuld på 3,7 miljoner kronor.

Ägarens firma, som har varit verksam i hantverksbranschen, är försatt i konkurs.