Över 30 000 kronor överlämnade till rånutsatt

Kioskägare i Barkarby rånad tre gånger på ett år
Kioskägaren, som tidigare velat sälja, ska nu försöka behålla butiken.
Sammanlagt blev det över 30 000 kronor som Järfällaborna samlade in åt den kioskägare i Barkarby som utsatts för tre rån det senaste året. Pengarna räcker till att betala självrisken, och nu säger kioskägaren att han ska försöka hålla kiosken öppen åtminstone till nästa sommar.

Mitt i Järfälla har tidigare skrivit om den kioskägare i Barkarby som funderat på att sälja sin butik, efter att han blivit utsatt för tre rån på ett år. Självrisken som försäkringsbolaget krävde efter de tre rånen var på sammanlagt 30 000 kronor, en summa han skulle få svårt att betala.

Men Järfällaborna slöt upp, och genom en insamling i sociala medier och enskilda initiativ kunde över 30 000 kronor samlas in till kioskägaren.

– Jag är oerhört tacksam, nu har jag så det räcker till självrisken, säger kioskägaren, som planerar att sätta sig och skriva ett inlägg på sociala medier till de som hjälpt till med pengar.

Överväger du fortfarande att sälja butiken?

– Nej, nu ska jag försöka behålla den åtminstone till nästa sommar. Flera kunder har kommit förbi och sagt att de ska hjälpa till och hålla koll, så jag ska försöka lite längre, och hoppas att det inte blir några fler rån.