120 000 kronor har samlats in – hittills

Gudölopp
Ronny Paulsson blev rörd när han välkomnade deltagarna till insamlingsloppet.
Tyresta
375 deltog i Gudö – Run of Hope i helgen.
I helgens insamlingslopp i Tyresta deltog nästan 400 personer för att samla in pengar till Barncancerfonden. Resultatet: 120 000 kronor hittills och bäst i Sverige.

Men insamlingen fortsätter att rulla på på hemsidan för Gudö – Run of Hope.  Målet är nu satt på 140 000 kronor.

– Vi är fantastiskt glada. Det känns otroligt att vi kunde nå så långt, säger Ronny Paulsson, som är en av de som var med och arrangerade loppet.

– Med tanke på allt jobb som vi har lagt ner på det här så känns det fantastiskt med så stor respons. Jag blev faktiskt lite rörd när vi hälsade alla välkomna, förtsätter han.

Mitt i har tidigare berättat om de tre löpintresserade vännerna som tog initiativ till loppet som arrangerades till förmån för Barncancerfonden. Då var målet 50 000 kronor – något som de nådde för längesedan.

– Vi trodde hela tiden på det själva såklart. Vi satte målet 50 000 kronor direkt och efter att vi nått det gick proppen ur och vi satte ett nytt mål på det dubbla. Nu hoppas vi på 140 000 och jag tror att vi klarar det med, säger Ronny Paulsson.

Fram till den 22 oktober pågår insamlingen, så det finns tid att bidra.

Efter loppet var det många av deltagarna som framförde önskemål om att göra Gudö – Run of Hope till ett återkommande evenemang.

Vill ni göra det igen?

– Vi vill hemskt gärna göra det igen. Den här gången har vi fått mycket hjälp från företag som både sponsrat evenemanget och bidragit till insamlingen, stiftelsen Tyresta och Tyresö kommun. Vi hoppas att de vill vara med och hjälpa oss även nästa gång. Samtidigt finns det så många fler som också vill vara med och bidra, säger Ronny Paulsson.

Run of Hope arrangerades på flera håll i hela Sverige den 7 oktober i år. Men ingen annan insamling lyckades lika bra som Gudö-loppet.

– Att vi denna gång lyckas bli det event som samlat mest pengar i hela landet hoppas vi ger ett eko till alla dem så vi tillsammans kan göra det ännu bättre nästa gång, säger Ronny Paulsson.