Välj ditt område
Över 2600 sprang Skärholmsloppet förra året, (2016) de flesta barn
Över 2 600 sprang Skärholmsloppet förra året, (2016) de flesta barn.

650 000 kronor till Löparakademin

Nyheter Löparakademin, som arrangerar Skärholmsloppet och ordnar löpträning för ungdomar i ytterstaden, får 650 00 kronor i bidrag i år. Idrottsnämnden fattar beslutet på tisdag.

Den ideella organisationen Löparakademins arbete hjälper ungdomar att komma igång med sin fysiska träning och stärka deras självförtroende. Det arbetet är värdefullt, anser staden som därför fortsätter att ge Löparakademin stöd. 650 000 kronor beviljas man i år, av idrottsnämnden.

Pengarna går till Löparakademins tre verksamheter: Skärholmsloppet, Kistaloppet och coachinggrupperna för niondeklassare. Skärholmsloppet arrangeras i år den 20 maj och Kistaloppet den 16 september. Coachinggrupperna pågår under terminerna. Under tio veckor får niondeklassarna löpträna två gånger i veckorna, ihop med ledare som också blir deras mentorer.

Grupperna finns i Skärholmen, Hässelby/Vällingby, Rågsved/Hagsätra, Husby, Tensta, Östberga och Bagarmossen. Hittills har 25–30 ungdomar deltagit i varje grupp. Nu planerar man öka antalet platser till 35–40.

– Vi går ut i skolor, och ungdomsgårdar och berättar om grupperna, och det är ett stort tryck på att få delta, säger John Laselle, verksamhetsledare på Löparakademin.

Förra året ansökte Löparakademin om 750 000 kronor. I år ansökte man alltså om 100 000 kronor mindre. Orsaken är att man fått stort stöd av sponsorer i Skärholmen, för Skärholmsloppet.

Idrottsborgarrådet Emilia Bjuggren (S) kommenterar Löparakademins arbete i ett pressmeddelande:

– Löparakademins verksamhet gynnar stadens barn och unga, framförallt de som står längst ifrån idrotten. Genom låga trösklar till verksamheten får fler möjlighet att upptäcka och delta i löpning som träningsform. Det är viktigt för att öka den fysiska aktiviteten i hela staden, säger hon.

 

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Nyheter

Så lurades äldre på pengar: Gav falsk dödsdom

Reportage

Vargen tog hennes bästa vän

Trafik

Efter fyra dödsolyckor – nu breddas sträckan

Tjejer på spinning, träningscykling på gym
Insändare

”Sluta kommentera min kropp”

Sport

Sportsvepet: Bullerbråk, rally och glädjerus

Nyheter

35 000 löpare intar Södermalm i helgen