Kroppen låg i skogen

Här i skogsdungen hittades den avlidne mannen. I måndags förmiddag var området fortfarande avspärrat.
Här i skogsdungen hittades den avlidne mannen. I måndags förmiddag var området fortfarande avspärrat.
En död man påträffades vid 20-tiden i söndags i en skogsdunge vid Ulriksdal pendeltågsstation. Kroppen kan tillhöra en man som anmäldes försvunnen natten mellan torsdag och fredag.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Det var vid 20-tiden som en polispatrull hittade den döde mannen i skogsdungen nära Ulriksdal pendeltågsstation. Patrullen var ute och letade efter en man som anmälts försvunnen natten mellan torsdag och fredag.

– Det finns flera omständigheter kring dödsfallet som gör att vi tror att det rör sig om ett mord, men jag kan inte gå in på vad, säger Mats Ericsson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

Enligt uppgift hade kroppen sådana skador att polisen misstänker att han bragts om livet.

Mannen var vid tidningens pressläggning ännu inte identifierad.

Kan det vara den man i 30-årsåldern som anmäldes försvunnen natten mellan torsdag och fredag?

– Jag kan inte gå in på det, säger Mats Ericsson.

I går måndag knackade polisen dörr i närområdet och Rikskriminalpolisen undersökte fyndplatsen.

Polisens tekniker sökte också igenom skogen med ficklampor för att försöka hitta fynd som kan kopplas ihop med mannen eller det eventuella brottet.

Tidigare under söndagskvällen, vid 18-tiden, hittades en annan död man i en skogsdunge vid Kungens kurva i Skärholmen i södra Stockholm. Kroppen hittades av en person som promenerade i skogsområdet vid Gömmarens naturreservat.

Inte heller mannen i Kungens kurva har identifierats, men polisen tror inte att de båda händelserna hänger ihop.

Varje år anmäls 6 0007 000 personer som försvunna till polisen. Av dessa personer kommer de allra flesta till rätta igen, men enligt Rikskriminalpolisen förblir 25–35 personer försvunna varje år, men några återfinns som offer för dödligt våld efter en kortare eller längre tid.