ANNONS

Kroppsdelarna förvarades i bil i Vinsta

Här i ett garage i Vinsta förvarades delar av kroppen i en bil.
Här i ett garage i Vinsta förvarades delar av kroppen i en bil.
Mannen misstänks ha mördat sin fru i deras villa i Västerort. Sedan misstänks han ha styckat hennes kropp och förvarat delar av kroppen i en bil i ett garage i Vinsta. Mannen säger att han har eldat upp några delar av kroppen.
Mitt i har tagit del av förundersökningen som beskriver hur mordet tros ha gått till.
ANNONS

Igår, torsdags, åtalades en 55-årig man från västra Stockholm för mord på sin fru och brott mot griftefriden. Han misstänks ha mördat henne i en villa i västra Stockholm och efter det styckat hennes kropp.

Mitt i har tagit del av förundersökningen, som bland annat visar att han förvarade kroppsdelarna i en bil som stod parkerad i ett garage i Vinsta.

Mannen berättade själv i ett förhör i samband med häktningsförhandlingar att kroppsdelarna fanns i bilen i garaget, berättar åklagaren Liselotte Nilsson.

Förundersökningen är ett omfattande material på drygt 1000 sidor som beskriver hur mordet tros ha gått till.

Anmälde själv att frun var borta

I mitten av april i år polisanmälde mannen sin fru som försvunnen.

Drygt en månad senare började fallet att utredas som mord och i mitten av juni häktas mannen. Han berättade då att han knuffat kvinnan så att hon ramlat baklänges och slagit i huvudet i en bordskant och dog.

Han erkänner att han har styckat hennes kropp och eldat upp delar av kroppen på en av familjens utegrillar. Resten av kroppen gömde han i en bil i ett garage i Vinsta där han hyrde plats.

ANNONS

Tros ha styckat kroppen i villan

När polisen gjorde husrannsakan i mannens garage i villan hittade de bland annat en motorsåg med två tydliga droppar som såg ut som bloddroppar.

Efter analyser och resultat gör polisen bedömningen att hans fru har blivit styckad med en tigersåg i parets gemensamma villa. Enligt förundersökningen har hennes torso placerats i en plastlåda med gult torkpapper och papperspellets. Lådan har sedan placerats i två plastpåsar som tejpades ihop med silvertejp. Andra kroppsdelar har förpackats i vanliga matavfallspåsar tillsammans med gult torkpapper. De har sedan placerats i plastsäckar som mannen misstänks ha lagt i sin bil, som stod parkerad i garaget i Vinsta.

När polisen öppnade bagageluckan i bilen i Vinstagaraget slog en lukt av förruttnelse upp. I bagageutrymmet hittade polisen plastsäckarna. Enligt förundersökning kom blodet på plastsäckarna från kvinnan.

Erkänner styckning, men nekar till mord

När det gäller uppeldande av kroppsdelar på utegrillen har polisen inte kunnat fastställa tillräckliga bevis för det. Enligt experter på kremering, som uttalat sig i förundersökningen, är det inte möjligt att bränna upp kroppsdelar på en utegrill.

Mannen förnekar till mord men erkänner brott mot griftefriden och att han har styckat henne på det sätt som åklagaren lagt fram. Åklagaren hävdar att mannen mördade sin fru innan han styckade henne.

Rättegången startar den 18 december.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.