Därför kryllade det av poliser i Sollentuna i tisdags

Poliser i Sollentuna
Några av de cirka 30 poliser som var ute och mötte Sollentunaborna under tisdagen.
Under tisdagen var extra mängder av poliser ute i Sollentuna, och i grannkommunerna Upplands Väsby och Sigtuna. Det var lokalpolisområde Nord som genomförde en så kallad verksamhetsdag där omkring 100 medlemmar i poliskåren var med.

– Vi har våra strategiska mål om förbättrad brottsbekämpning, ökad närvaro och en förbättrad arbetsplats. Så vi samlade alla anställda i området, både uniformerade och civilanställda, och kunde ha hög närvaro, göra trafikkontroller och jobba mot ungdomar, säger Johan Lundgren, kommunpolis i Sollentuna.

30 poliser var ute och syntes i Sollentuna från klockan 13 till 22, och resultatet var lyckat berättar Johan Lundgren.

”Jättehärlig känsla att vara ute så många”

– Det var en jättehärlig känsla att vara ute så många samtidigt, och att inte vara händelsestyrda utan kunna vara ute och möta många människor, framför allt ungdomar. Och så var det ju varmt och skönt också.

Polisen hade medvetet undvikit att gå ut i förväg och informera om verksamhetsdagen, som hade trygghet, trafik och ungdomar i fokus.

”Vi gjorde en del bra ingripanden”

– Ja, för nu kunde vi överraska några som höll på med sådant de inte borde hålla på med, och vi gjorde en del bra ingripanden.

I Sollentuna hade polisen Arena Satelliten som utgångspunkt och där genomfördes även en rekryteringskampanj.

– Där delade vi ut broschyrer och så, det var också välbesökt, säger Johan Lundgren.