ANNONS

KTH blir Stureplansskärmens nya ägare

KTH blir nya ägare av Stureplansskärmen.
KTH blir nya ägare av Stureplansskärmen.
Mitt i Östermalm rapporterade i tisdags om det stora intresset efter en annons som uppgav att Stureplansskärmen skänks bort mot avhämtning. Nu står det klart att skärmen ska leva vidare på KTH.
ANNONS

Sedan 2007 har storbildsskärmen haft sitt hem på Stureplan, men i slutet av juli är det dags för skärmen att lämna plats för en nyare variant.

Genom en något udda annons på Blocket, som lades ut i måndags förmiddag, sökte företaget Atracta därför efter en arvtagare till den 90 kvadratmeter stora skärmen.

Under det närmsta dygnet trillade 70-80 förfrågningar in.

– Det fick lite större proportioner än vad vi hade tänkt oss. Vi tänkte att vi skulle hitta en härlig arvtagare till vår skärm lite lugnt och fint, men det var många som såg den, sa företagets marknadsansvariga Johan Forsell till Mitt i Östermalm i tisdags.

Fram tills nu har totalt över 150 intressenter hört av sig, men nu har företaget valt att skänka skärmen till Kungliga Tekniska Högskolan.

– Vi blev kontaktade av två av varandra oberoende personer från KTH som båda hade intressanta planer för hur de tänkt använda skärmen. Efter några samtal fram och tillbaka kände vi att vi hittat en perfekt lösning, berättar Johan Forssell i ett pressmeddelande.