Hallå, Alice Bah Kuhnke – varför ställer du upp i EU-valet?

Alice Bah Khunke, Nacka, ställer upp i EU-valet för MP
Alice Bah Kuhnke (MP), har klimatet och mänskliga rättigheter som politiska hjärtefrågor
Alice Bah Kuhnke är förstanamn på Miljöpartiets EU-vallista. Hon är en av två politiker från Nacka som ställer upp i valet till Europaparlamentet på söndag.

I Nacka ställer två politiker upp i EU-valet på söndag: Alva Dahn (S), och Alice Bah Kuhnke (MP). För två veckor sedan intervjuade Mitt i Alva Dahn om varför hon ställer upp i EU-valet. Nu har turen kommit till Alice Bah Kuhnke.

Varför ställer du upp i EU-valet?

– Därför att valet kommer avgöra EU:s framtid. Jag vill vara en av de som kämpar för klimatet och mänskliga rättigheter i hela EU.

Vilken fråga tänker du driva i EU om du väljs in?

– Jag kommer att arbeta för att vi EU minskar utsläppen så att vi hejdar den globala uppvärmningen och för kvinnor, HBTQ-personer och för att försvara mänskliga rättigheter. Det pågår en tillbakagång. Allt fler rättigheter ifrågasätts av politiska krafter i EU. Den utvecklingen vill jag stoppa.

Finns det en lokal fråga som berör Nacka du tänker driva i EU?

– Uppskattningsvis 60 procent av de beslut som tas i Nacka stadshus är beslut som har direkt koppling till vad vi beslutar på EU-nivå. Som miljöpartist är det självklart att alltid ha ett fokus på människors vardag.