– Carmen är ett vinnande koncept som funnits i åratal, vem skulle inte vilja ta över ett sådant ställe? säger Carmens nya ägare, som vill förbli anonym fram tills att baren slår upp portarna igen senare i höst.

Sedan den 20 juni har Carmen inte fått servera alkohol – ett besked som väckte många känslor hos barens stammisar. De tidigare ägarna har haft betydande skulder upp till 5,1 miljoner kronor och 16 betalningsanmärkningar. Dessutom har brister i tillsynen förekommit som gjort att barens framtid varit oviss.

”Är en guldgruva”

– Vi kommer inte ta över barens skulder utan dessa dras av i köpeskillingen. Jag tror att den tidigare ägaren hade otur och drabbades hårt av pandemin. Carmen är en guldgruva och jag är övertygad om att baren kommer att vara fullsatt sekunden vi öppnar.

Barens nya ägare har varit i kontakt med Kronofogden som säkerställer att de inte kommer att få några problem med de tidigare skulderna.

Då öppnar baren

De två barndomsvännerna driver populära barer i Stockholm sedan tidigare, men väljer att behålla Carmens populära koncept som det var innan ägarbytet.

– Allt kommer vara precis som förut, vi driver baren i samma lokaler och med billig öl.

Baren öppnar om ungefär två månader när ansökan om alkoholtillstånd godkänts.