Kulthus brann ner

Huset i Vendelsö, där tv-serien "Morran och Tobias" spelades in, brann ner till grunden natten till lördagen. Det skriver tidningen Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet larmades Södertörns brandförsvar sent på fredagsnatten om branden i ödehuset där ”Morran och Tobias” har spelats in. Bara murstocken ska vara kvar av byggnaden. Huset var redan övertänt är brandkåren var på plats och fastigheten gick inte att rädda.

Det ska finnas uppgifter om att branden branden i en bil som stod parkerad nära huset men den officiella brandorsaken är ännu okänd.

Mats Grimberg, projektledare för ”Morran och Tobias”, säger till Aftonbladet att det är ”väldigt tråkigt att huset brunnit ner” och fortsätter:

– Huset slog an en central ton och förmedlade en känsla för dessa fantastiska karaktärer. Huset blev också något så ovanligt i tv-sammanhang, ett åtråvärt utflyktsmål för fansen. Finns mängder av bilder på nätet där fans stolt visar upp sig i huset. Huset har fått en plats i tv-historien, vilket kanske var lite oväntat.