ANNONS

Kultur- och fritidschefen lämnar Sollentuna för samma jobb i Täby

Nya kultur- och fritidschefen i Täby kommun, Niklas Roos af Hjelmsäter. 2019
Niklas Roos af Hjelmsäter lämnar sitt jobb som kultur- och fritidschef i Sollentuna.
Sollentunas kultur- och fritidschef Niklas Roos af Hjelmsäter lämnar sitt jobb för att i stället ta över samma uppdrag i Täby.
Där ska han bland annat sätta agendan för utbyggnaden av idrottsanläggningar den kommande tioårsperioden
ANNONS

Varför valde du att börja jobba som kulturchef i Täby?

– Jag har jobbat länge i Sollentuna och då funderade jag på vad som är nästa steg, vad är intressant? Det är Täby och liknande kommuner som vill framåt. Täby är en välskött kommun.

Täby får återkommande kritik för att dra ner på kulturen och att det är för få idrottshallar?

– Jag är ordförande för Föreningen Storstockholms kultur- och fritidschefer (FSKF) och har varit med länge och den frågan finns överallt, att det är ont om idrottsanläggningar och det byggs för lite. Min bild är att det satsas väldigt mycket trots allt i Täby, för vi är ingen lagstadgad verksamhet som vård och omsorg och skola.

– Det jag har sett hittills är att det finns ett bra kulturliv i Täby. Det ska bli spännande att följa den nya uppdelning av kulturskolan och man tillför faktiskt kulturskolan tre miljoner.

Den politiska oppositionen i Täby har efterlyst en handlingsplan för kulturlivet och kulturstrategiarbetet återupptas. Din kommentar till det?

– Jag vet inte vad som finns för strategimaterial i dag. Vi håller på att ta fram en anläggningsplan inom idrottsområdet för hur vi ska prioritera de kommande tio år. Det kanske vi ska sätta oss ner och göra för kulturområdet också.