Kulturdagar – nu i Täby centrum

Årets upplaga av Kulturdagarna kommer att äga rum först 6–7 oktober i år. Det innebär att arrangemanget måste flytta inomhus.

Tidigare år har Kulturdagarna hållits i slutet av augusti eller i september.

– I år kommer både Kulturskolan och Tibble gymnasium att vara med och för dem är det för tidigt på terminen då. Det är skönt att kunna vara ute men det är lite sårbart så sent på hösten och det är värdefullt att ha med skolorna, så i år provar vi så här, förklarar Täbys kulturintendent Lina Browall.

Hon poängterar dock att det inte kommer att bli ett köpcentrum-event.

– Ledningen för Täby Centrum är öppen och innovativ och helt införstådd med att det är kulturen i Täby som ska vara i fokus under den helgen.

Några som inte tycker att inomhuscentrum är en bra plats att uppträda på är Täby spelmansgille.

– Det var så bra förra året och året innan när vi kunde spela på Biblioteksgången, det var lätt för publiken att lyssna. Inomhus blir det bökigare, säger Micke Löfroth, gillets ordförande.

Han säger dock att han har förståelse för skolornas behov.

– Fast det är lite synd att vi inte i stället kan uppträda på en scen. Hade varit roligt att få göra det under galakvällen i Tibble teater.

Men då är det Lyxorkestern som står på scenen.

– Vi vill ha lite variation på de olika evenemangen. Under galakvällen ska ju bland annat Täbys kulturpris och kulturstipendier delas ut.

Vid denna tidning pressläggning hade elva ansökningar kommit in från föreningar som vill delta under Kulturdagarna. Sista ansökningsdag var i går måndag.

– Men är det någon som missat är det bara att skicka in ändå, säger Lina Browall.

Täby spelmansgille ska spela på kulturdagarna i höst.