Kulturhaninge satsar inför kvinnodagen

Föreningen Haningekonstnärer hyllar kända och okända kvinnor från närområdet den 8 mars.
Föreningen Haningekonstnärer hyllar kända och okända kvinnor från närområdet den 8 mars.
Det är möjligt att någon missat att internationella kvinnodagen bränns av nästa vecka, men inte är det Haninge.
– Det är viktigt att uppmärksamma den här dagen och alla är välkomna, säger Christina Hassila, föreningen Haningekonstnärer.

Klockan 17.00 öppnar dörrarna för Haninge kulturhus feministfest. Det är andra upplagan i ett återkommande samarbete mellan flera aktörer, bland annat ABF Södertörn och Haninge kultur.

Författaren och journalisten Alexandra Pascalidou berättar om sin nya bok på ämnet #metoo, kvinnors upplevelser av sexuella trakasserier synliggörs i ett performance och punkartisten Kajsa Grytt uppträder.

Det är viktigt att uppmärksamma den här dagen

En timme senare, kockan 18.00, har föreningen Haningekonstnärer kvällsöppet för sin utställning ”Kvinnor i Haninge och på Södertörn”.

Under kvällen kommer Årstasällskapet hålla föredrag om Fredrika Bremers liv och gärning och flera kvinnliga poeter kommer läsa både sina egna och andra kvinnors dikter.

– Flera konstnärer som sitter i våra ateljéer ställer ut konstverk om kända och okända kvinnor från vårt området. Det är viktigt att uppmärksamma den här dagen och alla är välkomna, säger Christina Hassila, ordförande i föreningen Haningekonstnärer.

Foto: Privat. Christina Hassila, ordförande i föreningen Haningekonstnärer.