ANNONS

Kulturhus blir dyrare än beräknat

Så här är tanken att det nya kulturhuset ska se ut.
Så här är tanken att det nya kulturhuset ska se ut.
Takbytet på det blivande kulturhuset kan kosta 80 miljoner kronor istället för de 42 miljoner som var tänkt. Nu råder osäkerhet kring projektets framtid.
ANNONS

Som Nacka Värmdö Posten var först med att rapportera ser det nu ut att bli ett betydligt dyrare kulturhus än först beräknat. Taket på Gustavsbergs Porslinsfabrik, där kulturhuset ska ligga, var i sämre skick än de först trott. Den nya bedömningen är att det kostar omkring 80 miljoner kronor att byta, istället för de 42 miljoner som först var beräknat.

– Vi tittar på det här och vill fortfarande att det ska hålla den budget vi avsatt tidigare. Vi får se om det krävs omprioriteringar eller om vi får titta på det här med nya ögon och säkra de verksamheter som vi först hade tänkt ha i porslinsfabriken på något annat sätt, säger kommunstyrelsen ordförande Deshira Flankör (M).

Kostnaderna från de andra delarna av upprustningen kan komma att fördelas över kostnaden för takbytet. Planen är att biblioteket, kulturskolan, Ungkulturhuset Gurraberg och Gustavsbergs konsthall ska husera i det nya kulturhuset.

Samtidigt tittar kommunen även på andra alternativ.

– Politiken kan behöva ta ställning till om det är möjligt att låta någon annan få rusta upp- och ta hand om byggnaden, säger Deshira Flankör.

 

 

ANNONS