Kulturhus öppnar i Skärholmen

folk i skärholmen får egna lokaler på Skärholmens gymnasium
Halmat Mohammad, Folk, Izabella Borzecka, Folk, Marvin Gholamzadeh, Sisab och Naida Ragimova, Folk, vid kontraktsskrivningen.
Nästa vecka får Skärholmen ett nytt kulturhus. Folk i Skärholmen flyttar in i Skärholmens gymnasium.

Föreningen Folk i Skärholmen har saknat egna lokaler. Tidigare har bland annat kafét kafét Le Croissant och Röda korsets lokaler använts för olika kulturella evenemang. Men nu har föreningen fått 400 kvadratmeter på Skärholmens gymnasium.

Kulturella arrangemang och mötesplats för Skärholmsborna

I lokalerna kommer det att finnas utrymme för scenarrangemang, ateljéer, projektrum, plats för workshops och möteslokaler.

– Herregud, det är så kul! Vi har kämpat för det här avtalet, säger Naida Ragimova, biträdande verksamhetsledare.

Halmat Mohammad -styrelsemedlem FOLK Izabella Borzecka- ordförande FOLK Marvin Gholamzadeh -SISAB Naida Ragimova- Biträdande verksamhetsledare FOLK

Halmat Mohammad, Folk, Izabella Borzecka, Folk, Marvin Gholamzadeh, Sisab, Naida Ragimova, Folk vid kontraktsskrivningen. Foto: Föreningen Folk

Tanken är att de nya lokalerna ska bidra till att stärka det lokala kulturlivet och föreningsverksamheterna i Skärholmen.

– Vi ska bedriva vår verksamhet och det ska vara en mötesplats för alla i Skärholmen. Det var därför Folk startade från början, det fanns ingen mötesplats.

 

Öppnar i höst

Utbildningsförvaltningen, Skärholmens gymnasium, SISAB, kulturförvaltningen, fastighetskontoret och föreningen Folk har samarbetat för att få till de nya lokalerna.

– Det här betyder jättemycket för oss. Nu kan vi skapa egna drömmar och har egna förutsättningar att förhålla oss till. Vi har en verksamhet där vi kan vara dygnet runt. Vi fortsätter gärna samarbeta med våra tidigare aktörer runt om i Skärholmen, men nu har vi också en egen plattform att utgå ifrån.

Flyttlasset går på måndag.

– Just nu är det bara ett litet skal. Det ska möbleras och ordnas och fixas. Till hösten hoppas jag att vi kan öppna.