ANNONS

Nu slår Skärholmens kulturhus upp dörrarna igen

Stadsteatern på Skärholmen öppnar igen. Emma Gouveia Berggren, Kommunikationsansvarig, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.
Emma Gouveia Berggren, kommunikationsansvarig, ser fram emot att få möta Skärholmsborna igen.
Den 28 augusti öppnas dörrarna till Kulturhuset Skärholmen. 
Det sker efter en lång nedstängning, på grund av pandemin.
– Äntligen! Vi längtar så efter vår publik, säger Emma Gouveia Berggren, kommunikationsansvarig.
ANNONS

Skärholmsborna har fått klara sig utan sitt kulturhus sedan tidigt i våras. Då ställdes alla föreställningar in och Skärisbiografen stängde.

Sedan dess har portarna varit stängda för allmänheten.

Men nu är väntan slut, för alla som gillar film, teater och annan scenkonst. Den 28 augusti öppnar Kulturhuset Stadsteatern igen, i Skärholmen.

– Äntligen! Vi längtar så efter vår publik. Det har varit så konstigt att vara utan besökare, säger Emma Gouveia Berggren, kommunikationsansvarig.

Först ur är pjäsen Mizeria, byggd på stå upp-komikern Melody Farshins debutbok med samma namn. Den får nypremiär på öppningsdagen och visas sedan för skolklasser.

Maria Nohra och Ahmed Berhan i "Mizeria", som får nypermiär på Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen i höst. Efter Melody Farshins debutbok.

Maria Nohra och Ahmed Berhan i ”Mizeria”. Foto: Anna Classon

– Vi kommer att bli ungefär 45 personer i salongen så det blir gott om avstånd mellan alla. Det blir heller ingen publik på första raden. Vi rättar oss förstås efter alla regler, säger Emma Gouveia Berggren.

För allt blir inte som vanligt denna höst. För att minimera smittorisken får färre personer än vanligt se varje bio- och teaterföreställning, städrutinerna har skärpts och det finns bra möjligheter att tvätta händerna i foajén. Insläppen bevakas också så att det inte blir trängsel.

ANNONS

– Att färre kan se föreställningarna gör att biljettintäkterna minskar väldigt mycket för oss och att färre barn och unga får uppleva dem. Men vi är optimistiska ändå och redo att lätta på restriktioner om det blir möjligt, säger Emma Gouveia Berggren.

Biostart i september

Skärisbiografen öppnar den 19 september. Då blir det fyraårskalas! Det är nämligen fyra år sedan biografen öppnade att det ska firas. Höstens program är ännu inte släppt, men ska snart läggas ut på kulturhusets webbsida.

En stor satsning i höst är annars pjäsen ”Vansinnet – en resa genom själens rymd”, nyskriven för barn i mellanstadiet. Den handlar om galenskap och att vem som anses som psykiskt sjuk är relativt för den tid man lever i. Helle Rossing regisserar.

– Pjäsen handlar om en flicka som har det jobbigt i skolan. Folk tycker att hon är stökig, jobbig och krävande. En figur dyker upp och tar med henne på en tidsresa som visar hur man sett på psykisk ohälsa genom tiderna, berättar Emma Gouveia Berggren.

Stadsteatern på Skärholmen öppnar igen. Emma Gouveia Berggren, Kommunikationsansvarig, Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen.

Emma Gouveia Berggren ser fram emot att få släppa in besökare i den nyrenoverade foajén. Foto: Christian Lärk

Nyrenoverad foajé

Höstens besökare möts av ett delvis nyrenoverat kulturhus. Foajén har byggts om under nedstängningsperioden och är snart klar. Fler sittplatser, bättre ljus, mer biokänsla genom material och färgval är viktiga förändringar.

– Det blir jättefint. Vi är euforiska över att kunna öppna igen, säger Emma Gouveia Berggren.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.