Kulturministern dansade under besöket på Trappan

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP) dansar på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke (MP) dansar på Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
Alice Bah Kuhnke med Olof Hansson, konstnärlig ledare för Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
Alice Bah Kuhnke med Olof Hansson, konstnärlig ledare för Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby.
I veckan besökte kulturministern Alice Bah Kuhnke (MP) Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby. Hon fick inte bara se verksamheten - hon blev en del av den.
– Jag är mer uppfylld av allt det andra än min egen dans, sade hon efter att ha dansat dance hall.

Kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnke tvekar inte när Kulturhusets biträdande konstnärliga ledare Ayesha Quraishi bjuder upp henne på dansgolvet under dance hall-passet.

– Det känns fantastiskt att få möjlighet att prova på när jag är här och tar del av den här fantastiska verksamgheten som på så många sätt sänker trösklar, bjuder in och ger mer kultur till fler. Jag är mer uppfylld av allt det andra än min egen dans kan jag säga, säger Alice Bah Kuhnke och skrattar.

Hon tycker att Kulturhuset Stadsteatern i Vällingby är en viktig verksamhet.

– Vi behöver fler exempel där kulturen också kommer ut. Alla har inte möjligheten att ta sig in till centrum, oavsett vilket centrum det är, säger Alice Bah Kuhnke.

Hur jobbar du för att utöka den här typen av kulturutbud?

– Det som som vi vill göra är att skapa mer kultur till fler. Och då handlar det om att jag ska ha en väldigt god relation till finansministern, så jag har kämpat så att vi har ökat budgeterna till kulturen. Men det handlar också om att ge människor frihet att kunna utveckla sina idéer. Konst och kultur som inte är fri är meningsöls. Det betyder att jag ständigt måste klippa banden mellan politiker som mig och de som gör. Jag måste dela makt. Det är en av de stora uppdragen, att successivt klippa banden på område efter område mellan klåfingriga politiker och skaparna, säger Alice Bah Kuhnke.