Kulturministern invigde nya scenen

Alice Bah Kuhnke invigde nya scenen i Café Le Croissant i SKHLM i Skärholmen.
Alice Bah Kuhnke på plats i Café Le Croissant.
Det sa pang när kulturminister Alice Bah Kuhnke invigde den nya kulturscenen i Skärholmen ikväll. Med en stor nål spräckte hon en svart ballong – och ut svävade färgglada småballonger som gömts därinne.

Kanske var de färgrika ballongerna en symbol för den mångfald av konstnärliga uttryck som ska frodas på den lilla scenen i Café Le Croissant i SKHLM. Här ska lokala musiker, sångare och dansare, konstnärer och filmare tillsammans göra Skärholmens kulturliv rikare.

– Det är otroligt viktigt att odla mötesplatser som denna, platser med konstnärlig frihet. Ni har en fantastisk resa framför er. Och jag ska komma hit igen! lovade Alice Bah Kuhnke i sitt invigningstal.

Lisa Ladberg och Alice Bah Kuhnke vid invigningen av nya scenen i SKHLM, i Le Croissant.

Lisa Ladberg och Alice Bah Kuhnke invigningstalade, båda två.

Intill stod Lisa Ladberg, projektledare och ordförande i föreningen Folk. Hon och hennes medarbetare har arbetat hårt inför invigningen och såg glada ut över den stora uppslutningen. Kaféet var fullt av människor som ville lyssna på ministern och på de artister som uppträdde – bland andra Marit Bergman och duon Isabella och Janna.

Alice Bah Kuhnke var på plats eftersom föreningen Folk fått 900 000 kronor av Kulturrådet till projektet. Pengarna ingår i de 130 miljoner kronor som regeringen satsar på kultur runt om i landet under fyra år, under rubriken ”Äga rum”.

–De som har fått pengarna har fått frihet att själva utforma sina idéer.  Det är en ynnest att få resa runt och se vad som händer med pengarna, sa ministern.

Invigningskvällen var starten för höstens program. Varje onsdagskväll blir det uppträdanden, och en tisdag i månaden visas film i Röda korsets folkhögskola.