Kulturskola gör musikal – samma tema som succén Störst av allt

Totalt 16 elever från Kulturskolan Bagarmossen kommer stå på scen.
Totalt 16 elever från Kulturskolan Bagarmossen kommer stå på scen.
Kulturskolan Bagarmossen framför sin nyskrivna musikal Klass under Kulturnatten, på lördag 27 april.
– Det blir klassproblematik, droger och vapen, säger Marie Egnell som är lärare på Kulturskolan Bagarmossen.

I oktober började Kulturskolan Bagarmossen fila på det manus som skulle bli musikalen Klass. Då visste de inte att ämnet i musikalen skulle komma att bli högaktuellt i och med Netflixserien Störst av allt.

– Vår musikal och serien behandlar samma ämnen – droger, klasstillhörighet, komplicerad kärlek och vapen, säger Marie Egnell som är rytmiklärare på Kulturskolan Bagarmossen.

Marie Egnell och är lärare i musikteater på Bagarmossens kulturskola. Lokal hjälte omgång 4, Bagarmossen.

Marie Egnell och är lärare i musikteater på Bagarmossens kulturskola.

Liveorkester på scenen

På lördag under Kulturnatten har musikalen premiär i Hammarby Sjöstad. Musikalen kommer även att framföras på söndagen och på måndagen den 29. Totalt kommer 16 elever från Kulturskolan Bagarmossen att stå på scenen, inklusive tre musiker.

– Musikalen utspelar sig på en skola för elever från överklassen. Till skolan kommer det ett antal elever från en socioekonomiskt utsatt bakgrund via stipendier. De fattigare eleverna säljer droger till rikare. Sen har vi slängt in kärlek över klassgränserna och ett vapen i mixen också.

Eleverna har själva valt ut musikallåtar och andra kända låtar, och sen har låttexterna ändrats så de passar handlingen. Att eleverna ser fram emot premiären är Marie Egnell helt övertygad om.

– De är jättetaggade.