Kulturskolan lever vidare i Blå huset

Blå huset i Tensta där Kulturskolan har sina lokaler.
Blå huset i Tensta där Kulturskolan har sina lokaler.
Pedagoger som inte vågar undervisa, bränder och misshandelsfall.

Trots allvarliga problem kommer Kulturskolan att fortsätta i Blå huset även 2014.

– Tensta är ett intressant område, man måste hela tiden ställa om och tänka nytt och när det gäller Kultur­skolan måste verksamheten anpassas efter området. Man kan inte ha samma utbud i hela staden, säger Christer B Nygren, projekt och verksamhetsledare Blå huset.

Han säger att det pågår en övergripande analys av hela området, där man ser över lokaler och verksamheter där kultur av olika slag utövas.

– Det finns mindre pengar överlag och nu ska man försöka se till att rätt verksamhet placeras i rätt lokal.

Under de senaste åren har det varit en hel del oroligheter i Blå huset med anlagda bränder och misshandel av en fritidsledare. Det gick så långt att fyra av kulturskolans pedagoger inte längre kände sig säkra i lokalen. Deras undervisning flyttades till Rinkeby och Husby.

– Vi har inte tappat deltagare och i Blå huset finns fortfarande teater, bild och form och det turkiska ­instrumentet saz, säger Christer B Nygren.

Exakt hur verksamheten ska finansieras är inte klart än. Kulturskolans chef, Marion Hauge-Lindberg, var utomlands på konferens i förra veckan, men meddelade via sms att beslut tas i kulturnämnden den 17 december.