ANNONS

Kulturskolan på Medis flyttar till paviljonger

Nu är det klart vart Kulturskolans verksamhet i Medborgarhuset flyttar - till paviljonger vid Engelska gymnasiet på Allhelgonagatan.
ANNONS

Kulturskolans teater- och dansverksamheten kommer att evakueras till paviljonger på skolgården vid Engelska gymnasiet på Allhelgonagatan, meddelar nu Fastighetskontoret. Kontoret har hyrt paviljonger och mark vid skolan för att kunna rymma kulturskolans verksamhet.

Kulturskolan måste flytta på grund av Medborgarhuset ska renoveras och byggas om. Efter årsskiftet sätter renoveringen i gång på allvar. Då ska hela huset vara tömt – på såväl bad som bibliotek och rockklubbar.

Forsgrénska badet tar emot sina sista besökare dagen före midsommar, den 23 juni. Sedan hänvisas badsugna till någon annan av Stockholms simhallar.

Biblioteket ska i september flytta till betydligt mindre, tillfälliga lokaler i Söderhallarna, i en lokal som nu står tom ovanför Systembolaget bredvid SEB-banken. Ungdomsbiblioteket Punkt Medis kommer inte att flytta med till Söderhallarna.

De flesta av de privata hyresgästerna, liksom studieförbunden, har kontrakt att sitta kvar i Medborgarhuset fram till årsskiftet.

Staden letar med lampa och lykta efter en ny lokal till rockklubben Debaser. Ännu har inget bra alternativ hittats, vilket Mitt i skrev om senast i går.

En annan stor aktör i medborgarhuset är nattklubben Göta källare. Där finns det ännu ingen tidpunkt satt för avflytt.

– Vi pratar med dem om att hitta en lösning, har Tommy Waldnert, projektledare för renoveringen av Medborgarhuset tidigare sagt till Mitt i.

Här kan du läsa mer om renoveringen i Medborgarhuset.

ANNONS
Fakta

Renovering ska stå klar 2018

Medborgarhuset byggdes 1939 för bildning, lärande och idrott.

Renoveringen av Medborgarhuset planeras starta våren 2017 och ska vara klar i slutet av 2018.

I huset i dag finns kulturförvaltning, bibliotek och kulturskola, Forsgrénska badet, gym och idrottshall, studieförbundet Sensus, konsertlokalen Debaser, restaurangen Pizza Hut, nattklubben Göta Källare, restaurangen BAR54, sushirestaurang och tv-kanalen Öppna kanalen.

Källa: Stockholm stad
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.