ANNONS

Kulturskolan satsar i Skärholmen

Kulturskolans musiklektioner är populära, men alla har inte samma möjlighet att delta
Kulturskolans musiklektioner är populära, men alla har inte samma möjlighet att delta
Stockholms stad letar nu efter en egen lokal åt Kulturskolan i Skärholmen. Det är en del i arbetet för att få in fler av områdets barn i Kulturskolan.
ANNONS

Det är stor skillnad mellan stadsdelarna, när det gäller andelen barn som går i Kulturskolan. I Enskededalen och Bagarmossen är siffran 16–17 procent medan bara ett några få procent av barnen deltar i områden som Skärholmen, Tensta, Rågsved, Husby och Hjorthagen.

Stockholms stad vill utjämna skillnaderna. Målet är att andelen barn som går i Kulturskolan ska öka till minst 9 procent under 2017, i de nämnda områdena.

– Det är ett tufft mål. När det är nått ska vi fortsätta att arbeta för att siffran ska bli ännu högre, säger kulturborgarrådet Roger Mogert (S).

I Skärholmen håller Kulturskolan nu till i Västerholmsskolan och har även samarbete med Ungdomsgården 2:a hemmet. Nu letar staden efter en egen lokal i området.

– En egen lokal gör det lättare att nå målet. Andra sätt är att arbeta uppsökande och att erbjuda ett brett utbud, säger Roger Mogert.

Stockholms stad har fått 8 miljoner kronor av staten till satsningen. Dessutom har staden satsat totalt 50 miljoner kronor under 2015, 2016 och 2017 för att stärka kulturskolan.

Läs även om storsatsningen på Kulturskolan i Husby, och om orkesterskolan El Sistema som kommer till Farsta:

ANNONS