ANNONS

Kulturskolans teater flyttar från Östermalm till Söder

Hit till Medborgarhuset ska eleverna från kulturskolan på Östermalm flytta nästa höst.
Hit till Medborgarhuset ska eleverna från kulturskolan på Östermalm flytta nästa höst.
Teaterverksamheten lämnar Skeppargatan.
Alla elever flyttar nästa höst från Östermalm till Medborgarplatsen.
ANNONS

Kulturskolan har haft teaterverksamhet i många år på Skeppargatan 60.

Men från och med nästa höst ser det ut att vara slut på teatern på Östermalm.

Enligt kulturförvaltningen är lokalerna på Skeppargatan för dåliga och alla elever ska istället flytta till nyrenoverade Medborgarhuset på Södermalm från och med hössterminen 2020.

– Att förlägga verksamheten till Medborgarhuset ligger i linje med den övergripande ambitionen att alla barn ska ha tillgång till, och ges förutsättningar för, kultur och kulturutövning inom Kulturskolan Stockholm. Barn och personal ska få utöva teater och kultur i moderna, anpassade och framförallt tillgängliga lokaler, säger Kulturskolan Stockholms avdelningschef Jelena Veljkovic i ett pressmeddelande.

241 elever på Östermalm

Lokalerna på Skeppargatan ska enligt staden vara för dåligt anpassade, tillgängligheten brister och man kan bara undervisa en grupp åt gången.

I dag har Kulturskolan 335 teaterelever på Södermalm och 241 på Östermalm. Nästa år ska alltså alla dessa samsas i samma lokaler på Södermalm.

Kulturförvaltningen skriver i samma pressmeddelande att man dock arbetar med att hitta nya kulturskolelokaler i befintliga skolor på Östermalm då kulturskolan har ett uppdrag att samverka mer med skolor.

Kulturnämnden tar beslut om teatern på Östermalm den 10 december.

ANNONS