ANNONS

Kumla skola får konstgräsplan

ANNONS

Kumla skolas skolgård ska bli mer användbar. För 900 000 kronor ska Tyresö kommun förse den med ny konstgräsplan och ny multisportanläggning.

Konstgräsplanen som ska anläggas på skolans grusplan blir den åttonde i kommunen och ska vara en femmannaplan. Multisportanläggningen som påminner om den som redan finns vid Nyboda skola ska ligga bakom skolans idrottshall.

Dick Bengtson (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande menar att de nya anläggningarna ska kunna användas både under och efter skoltid.

– Det här är egentligen främst en spontanidrottsyta för alla som bor i närheten. Till exempel kan ju de som går på fritidsgården Kringlan använda detta på kvällstid. Att skolans elever också kan dra nytta av anläggningarna detta är bara en jättebonus, säger han.

Tyresö kommuns andra konstgräsplaner finns på Tyresövallen (3), Trollbäckens IP, i Fornuddsparken, vid Nyboda skola och vid Tyresö skola.

– Det är jätteroligt att vi äntligen kommer till skott med det här. Det är något vi politiker har diskuterat ganska länge, men annat har kommit i vägen. Man kan ju inte belasta förvaltningen hur mycket som helst, säger han.

2017 siktar politikerna på en nionde konstgräsplan – en elvamannaplan mellan Tyresö skola och Strandskolan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.