ANNONS

Kunde inte göra något åt övergiven bil

Trots att grannarna anmälde bilen redan i september kunde kommunen inget göra. Arkivbild.
Trots att grannarna anmälde bilen redan i september kunde kommunen inget göra. Arkivbild.
I juni hittades en kropp i en övergiven bil men redan i september anmälde grannarna bilen till kommunen. Men eftersom området saknar parkeringsföreskrifter kunde de inte agera.
ANNONS

I september reagerade grannarna på en bil som stod övergiven i Silverdal. Nio månader senare kunde polisen konstatera att det låg en styckad kropp i bilen och en undersökning om mord inleddes. Trots flera anmälningar under vintern gjorde kommunen ingenting åt bilen.

– Anledningen till att vi inte tog bort bilen när grannar reagerade på att den var långtidsparkerad var att vi inte har några lokala föreskrifter om parkering på den aktuella gatan. Eftersom bilen inte var felparkerad ansågs den inte utgöra någon trafikfara, säger Moa Rasmusson (L), ordförande i trafik- och fastighetsnämnden i Sollentuna kommun.

Ser över parkeringsregler

Kommunen håller nu på att ta fram lokala trafikföreskrifter för hela Silverdal för att ta fram parkeringsregler där det behövs. När kommunen får in anmälningar om fordon gör de regelbundna kontroller för att se om fordonet är ett trafikhinder eller på något annat sätt innebär en risk.

– I det här fallet var det vid det sista besöket på plats som det upptäcktes att det luktade om bilen. Då kontaktades polisen direkt, säger Moa Rasmusson.

Man häktad misstänkt för mord

En man sitter häktad misstänkt för mordet på den man som hittades död i bilen och som Mitt i rapporterade tidigare i veckan har identifierats.

Enligt källor till Aftonbladet ska den häktade mannen ha arbetat på omsorgsboendet där mannen bodde och kroppen ska ha hittats i en bil som tillhörde en anställd. Den misstänkte mannen ska ha erbjudits en värdefull myntsamling som arvode för att genomföra dådet – av offret som enligt den misstänkta mannen ville dö, skriver Aftonbladet.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.