Min lokala hjälte

Kunderna kräver semlor

Fettisdagen infaller först den 9 februari – men semlorna brukar dyka upp redan strax efter jul. På Café Garden i Norra Ängby försöker ägaren Karin Tengsved vänta så länge hon kan.

När börjar ni med semlor?

– Vi började denna vecka – på kundernas begäran. Jag hade gärna väntat längre – jag tycker att man ska hålla på traditionerna – men vi har haft så många förfrågningar, säger Karin Tengsved.

Hur ser era semlor ut?

– Vi har klassiska semlor med mandelmassa i mitten. Ingen mandelmassa i grädden!

Hur mycket semlor säljer ni?

– När vi har semlor är det stor efterfrågan – det är det vanligaste som folk väljer till kaffet. Men jag tycker att alldeles för få kunder ber om hetvägg. Jag tycker själv att man ska äta semlor med varm mjölk och mycket kanel och socker. Man ska först doppa locket i mjölken och sedan skeda lite mjölk i grädden!