Kunderna vill rädda Süleyman

Henrik Grip skriver gärna under protestlistan
Henrik Grip skriver gärna under protestlistan
Sko- & Nyckelservice vid Tullinge torg kan tvingas lägga ned på grund av kraftiga hyreshöjningar. Nu växer namnen på protestlistan som vill har kvar ägaren Süleyman Gökinan och butiken.

Det är strax efter lunch och på bara några minuter har redan flera kunder skrivit under Süleyman Gökinans protestlista. Den tidigare hyran på 9600 kronor har precis höjts med ungefär 4000 kronor och nu är han rädd att han inte kan fortsätta driva sin butik.

– Jag är nöjd med mina kunder och de är nöjda med mig. De vill inte att jag ska flytta, säger Süleyman.

Han har skapat en protestlista och redan skickat in 300 namn till fastighetsbolaget Balder som förvaltar centrum. Kunderna har köat för att få skriva under och namnen fortsätter att växa.

Solveig Holm är en trogen kund.

– Det verkar vansinnigt. Det är inte många som klarar av att betala en sådan här hyra, säger Solveig Holm.

Fler butiksägare berättar för Mitt i att deras hyror höjts och att de oroar sig för sin framtid på torget. Süleyman hoppas nu att Balder ska ha överseende och sänka hyran så att han kan fortsätta driva sin butik.

Stefan Gustafsson som är kommersiellt förvaltningsansvarig på Balder meddelar att han inte vill kommentera olika affärsförhållanden men poängterar att man följer hyreslagstiftningen och att alla hyreshöjningar sker i enlighet med den och efter dialog med hyresgästerna. Han tycker att det är tråkigt att det finns en oro på torget.

– Vi tvingar självklart ingen att hyra men naturligtvis vill vi att våra hyresgäster som är våra lönebetalare hyr lokaler av oss och stannar kvar hos oss långsiktigt.

Fakta

Lokalerna såldes 2008

2008 sålde HSB affärslokalerna i Tullinge centrum till Tulia AB som i dag äger de kommersiella lokalerna.

Fastighets AB Tullinge centrum ägs gemensamt av Fastighets AB Balder och André Åkerlund AB.

Tullinge centrums företagarförening jobbar tillsammans med fastighetsägare för utvecklingen av handeln inom området.

Källa: Tullingetorg.se