ANNONS

Kungsholmsbor inte nöjdare efter bussomläggningen

Bussomläggningen i innerstan och på Lidingö ska ett år senare ha gett nöjdare resenärer än tidigare, enligt SL och Keolis.

Flera boende på Kungsholmen menar nu att statistiken är missvisande.
ANNONS

Förra sommaren lades nästan alla busslinjer i innerstan och på Lidingö, förutom stombussarna, om av SL och bussbolaget Keolis. Efteråt strömmade klagomålen in.

I förrförra veckan skrev Mitt i Kungsholmen en artikel om att SL och Keolis gått ut med information om att folk faktiskt är nöjdare än tidigare.

Flera upprörda läsare har nu hört av sig på mejl och telefon och menar att det definitivt inte gäller de boende på nedre Kungsholmen.

”Vi är absolut inte eniga med SL i att klagomålen på trafiken har minskat” skriver en läsare som bor i det gällande området.

– Den statistiken som läggs fram är kanske sann för andra stockholmare som fått bättre förbindelser, men vi som bor på nedre Kungsholmen har fått det väldigt mycket sämre. Skulle man titta på klagomålen just härifrån har de garanterat ökat, instämmer Gunder Söderbäck, boende på Norr Mälarstrand.

När Mitt i Kungsholmen kontaktar SL:s presstjänst visar det sig att någon statistik på stadsdelsnivå, när det gäller NKI (Nöjd Kund Index) efter bussomläggningen, inte heller finns att ta del av.

– Vi mäter bara själva avtalsområdet och då blir det hela innerstan. Vi har inte statistik per stadsdel, det vet jag på rak hand, säger Christian Hoffman presskontakt på SL.

Enligt Gunder Söderbäck är de fortfarande flera som kämpar för att få bättre busslinjedragningar efter nerläggningen av busslinje 52.

Under året har de fört en dialog med SL och Keolis där de framfört sina önskemål om en direktbuss in till centrum och Östermalm via Pontonjärsgatan.

ANNONS

– Många av oss går med käppar, för oss är det omöjligt att ens ta oss till Centralstationen eller Sergels torg utan att byta buss. Vi känner oss väldigt utsatta i den här omläggningen, säger Gunder Söderbäck som hoppas på att få till en förbättring.

Mitt i Kungsholmen har sökt Keolis för en kommentar.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.