Min lokala hjälte

Kungsholmsbor skrev Paralympiska låten

Neto Oliveira, Igor Juára, Paula Burenstrand, Marina Sundquist, Roberto Noel.
Neto Oliveira, Igor Juára, Paula Burenstrand, Marina Sundquist, Roberto Noel.
Den officiella svenska låten till de Paralympiska spelen doftar pop och Brasilien. Och är skriven av två Kungsholmsbor.

– Ledordet har varit viljekraft, säger Paula Burenstrand ur duon.

Låten som ska peppa och förhoppningsvis föra de svenska Paralympiska atleterna till guldmedaljer i Rio i slutet av sommaren är en blandning av pop, rap och brasilianska rytmer, berättar Paula Burenstrand.

Hon är ena halvan av duon Paula Noel (den andra halvan heter Roberto Noel) som har skrivit årets svenska låt till de Paralymiska spelen som hålls mellan den 7 och 18 september.

– Sportchefen i Paralympiska kommitté hörde oss på en spelning på en krog på söder. Där spelade vi vårt tidigare material som är inspirerat av brasiliansk musik och vi etablerade en kontakt.

Det var tre år sedan. Sedan dess har hon och Roberto Noel, skrivit låten och sedan spelat in den tillsammans med alla deltagare i spelen.

– I texten har vi utgått från de värdegrunder som parasportförbundet står för, som att vi är starka tillsammans och att kämpa för att vinna. Sedan ville vi också att hela truppen skulle få vara med och vara delaktiga. Vi hade en hel helg med alla kandidater, ungefär 200 personer, som vi spelade in i grupper, berättar Paula Burenstrand.

På söndag klockan tolv uppträder de med låten i Kungsträdgården. Och en månad senare bär det av till Rio.

– Vi åker med och kommer att vara där en vecka så vi får också uppleva en del av spelen.

Se videon här:

Och lyssna på låten på spotify